Το 2016 το Railbiking in Greece στην προσπάθεια να γίνει γνωστή η ιδέα του σιδηροδρομικού ποδηλατοτουρισμού ευρέως γνωστή στο κοινό έλαβε ...
Το 2016 το Railbiking in Greece στην προσπάθεια να γίνει γνωστή η ιδέα του σιδηροδρομικού ποδηλατοτουρισμού ευρέως γνωστή στο κοινό έλαβε συμμετοχή σε πασίγνωστο φεστιβάλ Maker Fair στην Αθήνα.
...
Το Athens Mini Maker Faire 2016 εγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 1 & 2 Οκτωβρίου 2016, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Στους επισκέπτες έχουν παρουσιαστεί ευρεσιτεχνίες, καινοτομίες και τεχνολογικά επιτεύγματα από ιδιώτες και επαγγελματίες ενώ μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε workshops και ομιλίες. Επιπρόσθετος η έκθεση είχε Do-It-Yourself & Ανακυκλώσιμες κατασκευές, Ρομπότ, 3D printing, DIY Drones, Arduino, χειροποίητα ποδήλατα, ηλεκτρονικά αυτοκίνητα, μοντελισμό, e-growing plants και πολλές άλλες κατηγορίες που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους επισκέπτες.Το Maker Faire ξεκίνησε από τη California πριν από δέκα χρόνια και αναπτύχθηκε σε όλο τον κόσμο σε περισσότερες από 120 πόλεις παγκοσμίως. Υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο περιοδικό για το making, το περιοδικό MAKE.
Στα περίπτερα του Maker Faire, είχαν προβληθεί R2D2, ακριβές αντίγραφο σύμφωνα με τα σχέδια απο το Astromech.net club καθώς και κατασκευές ρομποτικής βασισμένες σε Arduino και Raspbery Pi. Διαδραστικά παιχνίδια ρομποτικής με LEGO MINDSTORMS, τηλεκατευθυνόμενο κατασκοπευτικό όχημα (Spy Rover) για ζωντανή λήψη εικόνας του χώρου μέσω κινητού απο οπουδήποτε, ηλεκτρικές διακοσμητικές εγκαταστάσεις με την χρήση υδραυλικών εξαρτημάτων, έπιπλα φτιαγμένα με έναν οικολογικό συνδυασμό ινών αγριαγκινάρας και βιολογικής ρητίνης, φωτιστικά από παλιές κάμερες και από σωλήνες. Ακόμη, 3D Printers για λύσεις τρισδιάστατης σχεδίασης, τα πρoϊόντα και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της FatCut Upcycling από την ανακύκλωση φαινομενικά άχρηστων αντικειμένων, χειροποίητα ποδήλατα, χειροποίητα αντικείμενα με την τεχνική του origami, χειροποίητο και μετακινούμενο θάλαμο εξαερισμού για χειροτεχνίες, ζωγραφική, airbrushing κ.α.
Ακόμη, οι επισκέπτες γνωρισαν το ανθρωποειδές ρομπότ Troopy, , την υδροπονία με τη συσκευή CityCrop για την καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο, λαχανικών, βοτάνων, φρούτων, ακόμα και λουλουδιών, ελέγχοντας την πρόοδο της καλλιέργειάς μέσω mobile App, το Internet of Things (IoT) που μέσω της ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ πολλών μικρών συσκευών δημιουργεί ένα ευρύ δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών, καθώς και χρήση της τεχνολογίας Lora για μετάδοση μικρού μεγέθους δεδομένων σε μεγάλες αποστάσεις.
ΣΧΟΛΙΑ