Καταπολέμηση της βλάστησης σε μετρικό σιδηρόδρομο | Μέγαρα

Από την αρχή της κατασκευής του πρώτου σιδηροδρόμου, ο αγώνας κατά της υπερανάπτυξης της βλάστησης  αποτελούσε σοβαρό πρόβλημα. Ο ανενεργ...

Από την αρχή της κατασκευής του πρώτου σιδηροδρόμου, ο αγώνας κατά της υπερανάπτυξης της βλάστησης  αποτελούσε σοβαρό πρόβλημα. Ο ανενεργός σιδηρόδρομος είναι το πρώτο θύμα της επιθετικής βλάστησης

Μέθοδοι ελέγχου βλάστησης


Το πρόβλημα της καταπολέμησης της βλάστησης έχει διάφορες πτυχές και κατατάσσεται:

  1. ανάλογα με τη θέση (πορεία) της βλάστησης. Όσον αφορά τη βλάστηση εντός των γραμμών θεωρείται σκόπιμο να αφαιρείται εντελώς και στη ρίζα.
  2. ανάλογα με την τοποθεσία  Η αποφυγή της ανάπτυξης βλάστησης κοντά σε γέφυρες, κτίρια και περιοχές σταθμών και δημιουργία διακοσμητικής και προστατευτικής βλάστηση σε κατάλληλους χώρους. 

Καταπολέμηση της βλάστησης κατά μήκος των γραμμών


Είναι γνωστό ότι η παρουσία βλάστησης στην επιφάνεια της σιδηροδρομικής γραμμής υποβαθμίζει τις αποστραγγιστικές του ιδιότητες και συμβάλλει στη ρύπανση της από σκόνη και λάσπες. Επιπλέον, οι ρίζες των φυτών ρυπαίνουν το στρώμα από χαλίκι κάτω από τους στρωτήρες. Ως αποτέλεσμα, η γραμμή απαιτεί καθαρισμό ή και αντικατάσταση, πράγμα που αυξάνει το κόστος διατήρησης της διαδρομής.

Η παρουσία βλάστησης συμβάλλει στην αυξημένη υγρασία της σιδηροδρομικής γραμμής, μειώνει τη διάρκεια ζωής των στρωτήρων, προκαλώντας την αποσύνθεση και την καταστροφή τους, καθώς στην περίπτωση αυτή το ξύλο των στρωτήρων παραμένει υγρό για μεγάλη διάρκεια. Επιπλέον, η  βλάστηση καθιστά δύσκολη την αλλαγή των στρωτήρων, με αποτέλεσμα το κόστος αυτής της εργασίας να αυξάνεται.  Τέλος, η παρουσία βλάστησης καθιστά δύσκολη την επιθεώρηση της διαδρομής.

Η καταπολέμηση της βλάστησης στη σιδηροδρομική γραμμή πραγματοποιείται είτε με τη χρήση μηχανών στη σιδηροτροχιά είτε χειροκίνητα. Απαιτείται εξοπλισμός  κοπής και καύσης χόρτου και ειδικά μηχανήματα για τον ψεκασμό των φυτών με χημικά διαλύματα.

Όσον αφορά την καύση των χόρτων η διαδικασία αυτή θα πρέπει να πραγματοποιείται υπό τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και με την συνοδεία πυροσβεστικής δρεζίνας. Με βάση τα πρακτικά στοιχεία, διαπιστώθηκε ότι η καύση της βλάστησης πρέπει να γίνει το φθινόπωρο και την άνοιξη πριν από την εμφάνιση της νέας βλάστησης. Με αυτή τη μέθοδο, η εξάλειψη της επιθετικής βλάστησης αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά. Για την καταπολέμηση εποχιακών φυτών αρκεί μια περιοδεία ενώ για πιο μόνιμα φυτά απαιτούνται πολλαπλές περιοδείες. Η μέθοδος αυτή είναι αρκετά φθηνή και αποτελεσματική.

Μια άλλη μέθοδος καταπολέμησης που εφαρμόζεται με επιτυχία είναι η χημική καταστροφή της βλάστησης. Αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. για να καταστρέψει τη βλάστηση κατά μήκος της γραμμής και, πραγματοποιούνται με μία ή περισσότερες περιοδείες.

Καταπολέμηση της βλάστησης κοντά σε γέφυρες, κτίρια και σταθμούς

Για την προστασία των σιδηροδρομικών γεφυρών από τη φωτιά συνήθως είναι σκόπιμο να καταστρέφεται όλη τη βλάστηση κάτω από αυτές. ευρέως διαδεδομένη μέθοδος για αυτό το σκοπό  αποτελεί η  στείρωση του εδάφους με χημικές ουσίες οι οποίες, όταν εισάγονται στο έδαφος, το καθιστούν άγονο.

Η καταπολέμηση της βλάστησης κοντά σε κτίρια και σταθμούς αποσκοπεί επίσης στην προστασία τους από τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Στους σταθμού η βλάστηση μπορεί να είναι ελεγχόμενη, η παρουσία γκαζόν και διακοσμητικών φυτών δίνει μια ευχάριστη εμφάνιση στην περιοχή του σταθμού.

Ωφέλιμη βλάστηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βλάστηση κατά μήκος του σιδηροδρόμου μπορεί να έχει και οφέλη. από την μια στη περίπτωση του σιδηροδρομικού ποδηλατοτουρισμού βελτιώνει το αισθητική παρουσία της βιομηχανικής κληρονομιάς και από την άλλη οι ρίζες των φυτών δένουν το έδαφος προλαμβάνοντας κατ αυτό το τρόπο τις κατολισθήσεις.



ΣΧΟΛΙΑ

Όνομα

ειπαν για μας,1,τεχνολογία,1,abandoned railways,2,about us,4,adventures,3,conservation,5,cycling history,1,cyclo tech,1,cyclo tips,1,cyclo tourism,2,documentary,1,experiences,1,magazines,5,press,9,projects,5,radio,1,railbikes,1,railbiking,1,railbiking in greece,2,railbiking world,1,railway experiences,2,railway history,1,Research,5,TV,4,
ltr
item
Σιδηροδρομικός Ποδηλατοτουρισμός : Καταπολέμηση της βλάστησης σε μετρικό σιδηρόδρομο | Μέγαρα
Καταπολέμηση της βλάστησης σε μετρικό σιδηρόδρομο | Μέγαρα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyFY4hS7JwwcsLBkfZK4ZFmvw6Cd8d_FeD2KMiR_sV6ATA0e3f9mqMLPwFciWpnREUgb_EcyKOMD3oFU2jTHM_Z9IiqMD-VfMA_I0HTmU4gWKMN_KNkY3DdZ9TX3pXJQBXJGERzv5_Kpha/s640/Annotation+2020-04-11+101520.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyFY4hS7JwwcsLBkfZK4ZFmvw6Cd8d_FeD2KMiR_sV6ATA0e3f9mqMLPwFciWpnREUgb_EcyKOMD3oFU2jTHM_Z9IiqMD-VfMA_I0HTmU4gWKMN_KNkY3DdZ9TX3pXJQBXJGERzv5_Kpha/s72-c/Annotation+2020-04-11+101520.jpg
Σιδηροδρομικός Ποδηλατοτουρισμός
https://www.railbikingingreece.com/2020/04/blog-post_11.html
https://www.railbikingingreece.com/
https://www.railbikingingreece.com/
https://www.railbikingingreece.com/2020/04/blog-post_11.html
true
7524658072912454163
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μαϊος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβρης Οκτώβρης Νοέμβρης Δεκέμβρης Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοεμ Δεκ μόλις τώρα πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago πριν από μια ώρα $$1$$ hours ago Εχτές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content